Det glitrer for og det glitrer bak

Når man er lenket til arbeidsplassen sommeren gjennom gjelder det å ta for seg av de gleder fritiden kan by på i vår deilige hovedstad. Med 30 grader pluss og et øyparadis 20 minutter unna, har ikke jeg fritidsproblemer.Tidligere har Gressholmen vært en favoritt hos meg, men etter at den også har blitt det hos brorparten av resten av oslobeboerne, var det på tide å trekke videre. Min gode venn R tok meg en formiddag med til Langøyene, som jeg tidligere har vært skeptisk til på grunn av den skitne og grumsete stranda. Han viste meg derimot til et annet sted på øya, med fine og glatte svaberg, frisk sjø og blåskjell, og velsignet fritt for folk.

 

Men hvor lenge var Handbag (i denne anledning i form av en fjong strandveske) i Paradis? Lenger enn jeg hadde forestilt meg, for plutselig ble det mer paradisisk enn jeg hadde kunnet drømt om. Vi hadde visst lagt oss til rette akkurat der enkelte liker å boltre seg au naturel.

 

Jeg har ikke noe problem med nakenhet - faktisk har jeg en liten karriere som nakenbader selv. Forskjellen på meg og "de andre" er at jeg foretrekker å nyte naturen naturlig helt for meg selv, eventuelt sammen  med noen jeg kjenner mer enn godt. Jeg skjønner derimot godt at når jeg har lagt meg til midt i et område som (uvisst om det er offisielt eller uoffisielt) er annektert av den nakne horde, kan jeg ikke klage over fritt utsyn til (og innsyn i) andres kropper. Jeg skjønner også at jeg ikke kan regne med at alle andre er like bluferdige som meg selv, spesielt ikke på et sted der de fleste har en felles interesse. Jeg kunne ha gått et annet sted, men gjorde det ikke (hallo, det er det fineste stedet på øya!). Men selv om jeg ikke tar av meg bikinien og deltar i festen, kan ingen nekte meg å observere. Her er hva jeg fant:

 

Nakenfolket har som gruppe en svært høy BMI. Overvekt er utbredt.

De liker ikke å sitte eller ligge stille så lenge av gangen. Det gjelder å traske rundt på svabergene, gjerne så tett inntil andre som mulig - særlig etter å ha tatt et bad, slik at man kan dryppe av seg. 

De er ikke glade i kroppshår. Det bør fjernes, også på de mest intime steder.

Fottøy og/eller hodeplagg er ikke i samme kategori som badetøy. Dette kan og bør brukes hele tiden.

Det er ikke nødvendig å sitte med beina samlet.

 

Nå sier jeg takk for i dag, og tar første båt ut til øyene:-)


S sommerlig kan det sies

Visa vid Vindens Ängar

 

Det går en flicka i Aspe-lunden.
Jag har ett gulnat fotografi.
Med åren blev hon en dröm, en saga,
en ensam vandrares symfoni.

Jag ville skriva en sommarvisa,
där ögonblick blir till evighet,
men ord blir stumma och toner dunkla,
min innersta tanke
förblir en hemlighet.

Det går en vind över Vindens Ängar.
Det fladdrar till i en tyllgardin.
Jag ville sjunga min sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.

Jag ville sjunga om Katarina
till träklangsflöjter och alcymbal,
men vindens toner blir sommarn's sånger.
Jag blir förstummad i björklövssal.

Det går en vind över Vindens Ängar.
Det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva min sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.

Och jag ska sjunga min sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.


 

Mats Paulson, 1966


Tikk, takk, det regner i dag...

Ute regner det. Ikke lett sommeryr, men harde, silende stråler. Når det regner slik tenker jeg alltid på en av de vakreste metaforene jeg vet om:

 

Himmelen har stillet sin harpe på skrå

mot jorden

 

Fra diktet Regn av Rolf Jacobsen.

 

Det ser ikke ut til at sommeren kommer med det første, men jeg synes egentlig ikke regnet er så ille. Når jeg går ute med de røde gummistøvlene mine og paraplyen jeg har "stjålet" på jobb er gjennomsiktig så jeg kan se skyene, er det ganske fint. Luktene blir intense, til og med gatene lukter godt.

 

I går så jeg det mest fantastiske lynet jeg noen gang har sett her hjemme i Norge. Vi hadde kjøkkenvinduet åpent mens vi lagde middag, og rommet ble med ett mye mørkere. Himmelen hadde et utrolig lys - selv om den var mørk var det som den skimret. Plutselig skar et lyn horisontalt over hustakene, som en gaffel med mange tenner. Jeg har ikke sett noe lignende siden en og annen tropestorm i Asia. Så kom tordenet.

 

Etterpå var luften ren og frisk.


hits