Hjertesukk

Jeg tror ikke kollegaene mine har noe liv. Etter festen vi hadde sist tirsdag, dvs. åtte dager siden, har de samme fyllehistoriene blitt fortalt igjen og igjen, med stadig stigende entusiasme og kraftige latterkramper. Vel var det en bra fest, men SÅ morsomt var det  ikke. Jeg har faktisk allerede vært på to fester i ettertid, som overgikk den med god margin.

Jeg tar det som nok et tegn på at jeg må se til å finne meg noen andre å tilbringe storparten av dagen med.  Det er skummelt når man må ta seg sammen for ikke å stadig himle med øynene og sukke oppgitt. Som regel klarer jeg det, men det er på hengende håret.

I skrivende stund har jeg seks jobbsøknader inne. Kryss fingrene for at det blir noe av!

Det er alltid en bok

Othilie pirret nysgjerrigheten min, som den leseren jeg er. Sånne ting er morsomme! Jeg hadde en gang en tilsvarende liste over norsk litteratur, og pløyde gjennom det meste, stort sett med godt utbytte. Hadde det vært opp til meg hadde imidlertid mye på denne lista vært byttet ut med andre. Jeg tror ikke jeg kommer til å gå aktivt inn for å ha lest den komplette. Se selv!

Følgende har jeg lest - enn så lenge:

Animal Farm-George Orwell
Atonement-Ian McEwan  - fantastisk!
Beloved-Toni Morrison
Catch-22-Joseph Heller
The Catcher in the-Rye J.D. Salinger - åååå, Holden....
The Corrections-Jonathan Franzen
The Golden Notebook-Doris Lessing
Gone With the Wind-Margaret Mitchell
The Grapes of Wrath-John Steinbeck - noe så sørgelig.
The Great-Gatsby F. Scott Fitzgerald
A House for Mr. Biswas-V.S. Naipaul
The Lion, The Witch and the Wardrobe-C.S. Lewis
Lolita Vladimir-Nabokov
Lord of the Flies-William Golding
The Lord of the Rings-J.R.R. Tolkien
Mrs. Dalloway-Virginia Woolf - les!
1984-George Orwell
The Prime of Miss Jean Brodie-Muriel Spark - morsomt!
The Sound and the Fury-William Faulkner
To Kill a Mockingbird-Harper Lee
To the Lighthouse-Virginia Woolf
White Noise-Don DeLillo
White Teeth-Zadie Smith - oppskrytt.
Wide Sargasso-Sea Jean Rhys

God lesehelg, alle sammen!


Lys i intimsfren

Som kvinner flest irriterer også jeg meg over det åk vi må bære sånn ca en gang i måneden. Det er ubehagelig, ekkelt og det har uheldige innvirkninger på humør, kroppsfasong, hud og sexliv. Ikke bra. Enda godt , da, at det stadig kommer nye produkter som skal gjøre denne så traurige perioden lettere for oss.

Man blir ikke ferdig med ting...

... når bestevenninna kjøper leilighet i samme oppgang som min eks. Og han er av typen som ikke må vite slikt, men vet det likevel.

Heretter må det snikes langs veggene når man er på besøk, noe man er ofte. Isj.


Dagens lille utfordring

Utfordringen kommer fra alliene - og jeg gjør så godt jeg kan!

For ti år siden:
Gikk jeg i andre klasse på videregående og drømte om å flytte til storbyen (noe jeg gjorde året etter). Jeg leste for ikke lenge siden dagboka mi fra denne perioden, og kunne konstatere at jeg var svært opptatt med volleyball, skolerevy og jobbing, og jeg gikk mye på konserter.
For fem år siden:
Begynte jeg på hovedfag i litteraturvitenskap, og grublet fælt på om det var det rette å gjøre. Jeg tror det var det, jeg synes i alle fall det var gøy!
For ett år siden:
Ble jeg singel og begynte samtidig i ny jobb. Med andre ord, snudde opp ned på det meste - jeg fikk en rekke avgjørende åpenbaringer!
Fem lekkerier:
Mørk sjokolade (70-80 %), Trulli (en usedvanlig deilig Chardonnay), tørket mango, Johnny Depp og min fiskesuppe spesial
Fem sanger jeg kan teksten til:
"In Da Club" med 50 Cent. "I will survive" med Gloria Gaynor. "Same old brand new you" med A1 (og spør meg ikke hvorfor!), "Rønnerdals visa" av Evert Taube og  "Amigos Para Siempre" med Sarah Brightman og José Carreras (å ja da, jeg synger den gjerne med stor innlevelse) Og dette var bare en liten smak av mitt rikholdige repertoir.
Fem ting jeg vil gjøre med 100 millioner kroner: Viser til tidligere innlegg på bloggen. Her er det riktignok bare snakk om usle 51 millioner. Hadde jeg hatt 100, ville jeg hatt store problemer, da dette er en sum så stor at jeg nesten ikke kan forholde meg til den! En leilighet i Paris og en til i New York kunne jo vært noe? Og levd resten av livet pendlende mellom dem.
Fem steder jeg vil stikke av til: Paris, Koh Chang (Thailand), New York, Hardangervidda og Bergen.
Fem ting jeg aldri vil iføre meg: Shorts (motepolitiet kan si hva de vil, det er og vil alltid være stygt. Uansett hvor pene ben man har). Dyremønstrete klær. Bukser med høyt liv. Hva som helst fra den nye "piratmoten". Flosshatt.
Fem yndlingsTV-programmer: Hm. Jeg ser lite på god TV, men jeg prøver: Lost (gleder meg til ny sesong!), The 4400, Krøniken (når den kommer tilbake), Slå på ring og under tvil Tre brødre som ikke er brødre.
Fem største fornøyelser: Reising, film, moro med mine gode venner, hver gang jeg får Den Store Leseropplevelsen, god mat og konserter. 
Yndlingsleketøy: Bestevenninna mi XX som det alltid er moro å leke med, sykkelen min, quiz av alle slag, mp3-spilleren og mobilen.

hits