Iiiiiiiiii-dol! Poffff - og der gikk lufta ut av den ballongen.

Dagbladet skriver i dag at Tor Milde kan fortelle at dette blir hans siste sesong som Idol-dommer. I fjor sa han visstnok til Se&Hør at ett år til fikk holde. La oss nå inderlig håpe at TV2 skjønner at dette også gjelder for Idol som sådan - i alle fall for nå.

Etter fire sesonger er Norge bånnskrapt for det som måtte finnes av eventuelt talent, og vi ser jo nå at det man sitter igjen med etter X antall auditions og delfinaler er sørgelig blottet for nettopp det.

Definisjonen av et idol er så vidt jeg vet noen man ser opp til, beundrer og kanskje forsøker å ligne.
Disse har ingen verdens ting med dette å gjøre.

Jeg husker godt den første, og delvis også den andre sesongen av Idol, da fredagens sending akkompagnerte vorspielet og alle som en kastet seg inn i ivrige diskusjoner om hvem som sang best, eventuelt verst, kjoler, hår og sminke, og kanskje sendte noen også endatil inn en sms-stemme til sin favoritt. (Jeg har gjort dette kun en eneste gang, sløvet av feber og influensa og deprimert fordi jeg ikke kunne gå på fest. Da klarte jeg såvidt å sende inn en stemme til Alejandro, "bamsemumsen", før jeg utmattet falt tilbake på putene og sovnet fra det hele.)

Nå forbigås idolfredagen i stillhet for min del. Det er på linje med Skavlan og Beat for Beat, ikke prioritert. Noen ganger har jeg fått med meg reprisen, som regel mens jeg farter rundt og gjør husarbeid eller lignende, og da også uten å følge med på skjermen. Og det er når man ikke ser deltakerne opptre, kun hører dem, at man innser at Idol må stoppes. Vivian virker kanskje grei når man ser hennes pene åsyn på skjermen. Det samme kan vel også Siri gjøre. Men når stemmen er der alene, uten dette forskjønnende filteret... Vel, da er det ikke mye igjen å idolisere.

Jeg merket plutselig at jeg ble litt overrasket over meg selv fordi jeg tydeligvis har sterke meninger om dette. Det er nok fordi jeg synes Idol var stat i begynnelsen. Kurt, vettu. Nå tror jeg man må vente en generasjon eller to før man setter i gang igjen, for Kurter vokser åpenbart ikke på trær.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits