Om jeg hadde spilt V75...

... og vunnet 51 millioner... Følgende fantasirekke fant sted mellom et par fattiglus i parken i går.

 

Først av alt: Ingen trenger 51 millioner. Ikke jeg og ikke du. Jeg kan ikke en gang forholde meg til en slik sum, den er absurd, abstrakt og ikke minst utopisk. (Like utopisk som at jeg noen gang kommer til å spille V75) Det er for mye penger til at jeg noen gang ville kunne bruke dem opp, så framt ikke Paris Hilton tar bolig i meg - og det er også temmelig utopisk. Likevel - en stakkar må ha lov til å drømme litt, og jeg ble faktisk ganske glad av disse drømmene.

 

Dersom jeg hadde vunnet 51 millioner ville jeg ikke glemt mine tidligere fattiglus-kollegaer (misforstå ikke, jeg har til salt til maten). 51 millioner er som sagt alt for mye for ett menneske, så det skulle bare mangle om jeg ikke delte med de som trenger det mer. Jeg ville tatt omlag halvparten av gevinsten og fordelt på Amnesty, SOS Barnebyer og Leger uten grenser samt delt rundhåndet ut til organisasjoner som bekjemper trafficking, prostitusjon og AIDS. Så ville kanskje min samvittighet være noenlunde ren en liten stund.

 

Deretter ville det være tid for å ta seg av de nærmeste. Samlet gjeld i familien skulle selvsagt slettes. Søsken som ikke var i gang eller ferdige med utdannelsen skulle slippe å bekymre seg for studielån og ekstrajobber. Brødrene skulle fått hver sin leilighet der de måtte ønske, og Mamma og Pappa skulle fått sommerhus i Sverige - en röd liten stuga vid havet, med hageflekk og masse bokhyller.

Jeg ville også bevilget meg selv en leilighet, en ny pc, en ipod og en terrengsykkel. Da tror jeg at jeg ville vært ganske fornøyd.

 

Mine beste venner skulle bli invitert på ferie et par ukers tid. Jeg ville leid et stort hus med god plass til alle på et sted så vakkert at det gjør vondt i øynene, med hav, strand og egen bartender. Maldivene skal være fint har jeg hørt.

 

Etter at dette var gjort ville jeg  fortsatt ha godt over 15 millioner igjen. Med renter og rentesrenter ville jeg ha det greit resten av livet, så jeg ville sluttet i den noe utilfredsstillende jobben min. Jeg tror jeg ville blitt tullerusk om jeg skulle gått rundt uten å ha noe å gjøre mer enn et par uker, så en eller annen deltidsjobb hadde vært greit - fortrinnsvis noe innen kultursektoren. Resten av tiden ville jeg brukt på reising, turer i fjellet, lesing, tegning, fotografering og alt det andre jeg har altfor liten tid til.

 

Eller hvem vet, kanskje jeg ville blitt helt korrumpert av å eie en slik astronomisk pengesum, og svidd dem av på jetsetreiser og shopping? Ikke godt å si.


Kommentarer:
Postet av: alliene

Fordelen med VINNE s mye penger er at flelsen av rikdom ndvendigvis varer noe lenger enn ved lnnsjusteringer.Rikdom/fattigdom er relativt, og penger er ikke alt. Nr Petter Stordalen pusser opp huset sitt for 88 millioner(!!!), s er det helt sikkert med en viss flelse av forsakelse (typ - vente med bestille privat-jet til neste r; som sagt, alt er relativt).Men jeg skulle gjerne tatt imot 51 mill, alts! *drmme*

27.06.2005 @ 13:33
URL: http://alliene.blogspot.com
Postet av: Handbag

S enig, s enig. Nr noen pusser opp huset for 88 mill, fr det meg til undres hvor mye det kostet i utgangspunktet. Men Stordalen er jo noe for seg selv. Jeg tror faktisk han allerede har en privat-jet!

27.06.2005 @ 13:41
Postet av: alliene

Helt sikkert. *tsk tsk*

27.06.2005 @ 14:22
URL: http://alliene.blogspot.com
Postet av: a jour

Du er snill.

28.06.2005 @ 10:05
URL: http://asjur.blogspot.com
Postet av: Handbag

I alle fall i teorien:-)

28.06.2005 @ 11:09

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits