God bok (da-da-da-da-da-da-da-da-da)

Det florerer av bokrelaterte poster for tiden, og jeg lar meg lett inspirere. (Siden fredagsfirern har bestemt seg for å være kjedelig, dropper jeg den til de finner på noe moro.)

 

1) Hvor mange bøker eier du?

Omtrent fem hundre hjemme hos meg selv, og så et par hundre hjemme på bygda. Denne oversikten skyldes nylig flytting, da jeg gjorde et lett overslag midt i pakkingen. Fikk faktisk gitt bort to fulle esker også, med mindre interessante titler. Nå vurderer jeg å bli skikkelig nerd og legge alle bøkene inn i et sinnrikt system - ikke minst nyttig på grunn av alle som låner bøker av meg og ikke leverer dem tilbake. Med et slags kartotek kan det være mulig å holde en oversikt!


2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?


A year in the Merde av Stephen Clarke. Den handler om forfatterens år i Frankrike på godt og vondt, og frankofil som jeg er måtte jeg ha den. Samtidig kjøpte jeg Jan Kjærstads essaysamling Menneskets nett.


3) Hvilken bok var den siste du leste?
Jeg har en stygg tendens til å lese flere parallelt. Disse er de siste ferdigleste verdt å nevne: Joseph O'Connor - Havets stjerne,  Hanne Vibeke Holst - Det virkelige livet, Tom Wolfe - I am Charlotte Simmons. Jeg holder nå på med en dårlig en av Candace Bushnell (hun med Sex and the City), i forbindelse med jobben. Et rent pliktløp som forhåpentligvis gjøres unna i løpet av helga. Deretter: Rotter's club av Jonathan Coe.


4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg (her skulle man visst egentlig skrive om fem man hadde lest fler enn tre ganger, men jo eldre man blir jo færre bøker leses mer enn én gang - dessverre, kanskje?) - jeg lager heller fem punkter! Dette er veldig vanskelig, jeg har problemer med å måle leseropplevelsene mine slik, men dette er i alle fall gode bøker alle sammen:


Jan Kjærstads trilogi Forføreren, Erobreren og Oppdageren (jeg regner dem i denne sammenhengen som én). Disse har jeg faktisk også lest mer enn tre ganger, naturlig nok, i og med at jeg skrev hovedoppgave om dem. Hver gang med stor glede, rikt utbytte og stadig nye og utrolige oppdagelser.

 

Henrik Ibsens samtidsdramaer, særlig Hedda Gabler. Det er ikke tull, Ibsen er like aktuell, da som nå. We likey.

 

John Irving: The World According to Garp. Den lille historien i den store slutter aldri å fascinere. Gleder meg til neste bok som kommer til høsten!

 

Per Pettersons Ut og stjæle hester. At så vakre og påtagelige stemninger kan skapes med så få ord... Vondt og vakkert. Og i samme slengen: I kjølvannet.

 

Maria Gripes Skygge-serie. Som jeg elsket dem da jeg var liten. Og de kan leses igjen og igjen.

 

Og til slutt - for ren og skjær underholdning: Torgrim Eggens Trynefaktoren, Abo Rasuls The Cocka Hola Company og J. K. Rowlings Harry Potter-bøker (16. juli - yey!).5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg:
Jeg kjenner ikke så mange bloggere, så jeg oppfordrer heller de som måtte lese dette til å lese disse bøkene! Og hvis de vil, selvsagt også gjøre det samme i bloggen sin. Gode lesetips er alltid kjærkomne.


Kommentarer:
Postet av: alliene

Maira Gripe ja... Hun glemte jeg i min meme - fy-skam-seg - hun har jo virkelig betydd mye for meg. Kjøpte nettopp "Tordivelen flyr i skumringen" på lydbok. Agnes Cecilia, Skyggen over Steinbenken - disse var jo fantastiske! Takk for påminnelsen.

27.05.2005 @ 13:42
URL: http://alliene.blogspot.com/
Postet av: Handbag

Jeg følte jeg måtte begrense meg - men Tordivelen og Agnes Cecilia er minst like viktige! Herlig, skummel-fantastisk stemning:-) Kan jeg linke til deg også, forresten?Kos deg med lydbøkene!

Postet av: alliene

selvsagt :)

27.05.2005 @ 15:22
URL: http://alliene.blogspot.com/
Postet av: a jour

Det er mange fine bøker ja. Har du lest en bok som heter Rut av Helga Eriksen? Kom for et par år siden, men forsvant litt i bokhøsten. Veldig bra bok jeg tror du ville hatt kjempesansen for.

30.05.2005 @ 09:24
URL: http://asjur.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits