Nå går det bare én vei

Ja, så har det blitt vår

Så har det blitt vår i år.

Og våren den er en klisjé

Den er en klisjé, men hva gjør vel det?

 

Vår tralala

Vår tralala

Vår tralala

Vår tralala

Vår i år

 

Og halvliteren er veldig dyr

Og på utekafé er det nok folk som kryr

Og gamle er gamle og unge er unge

Og jeg er en hyggelig fyr

 

Vår tralala

Vår tralala

Vår tralala

Vår tralala

Vår i år

Denne setter meg i riktig stemning. I år også. Selv om det er kaldt på tross av at sola skinner, kan jeg ikke la være å fryde meg over sprettende, syregrønt løv, blomstrende krokus og fuglesang. Det går rett vei!

 

Et trekk ved oss nordmenn som må virke eksentrisk på grensen til galskap for utlendinger, er at ved det første glimt av sol i mars - og i alle fall i april (da er det jo nesten sommer:-) gjelder det å komme seg til nærmeste utekafé fortere enn svint for å drikke kaldt øl mens man hutrer og fryser så tennene klaprer. "Dette var deilig, det er ikke noe som den første utepilsen! Kaldt, nei!" For ikke å snakke om grillsesongen som starter omtrent på samme tidspunkt. Man hufser seg sammen rundt engangsgrillen på en flekk fri for snø, og håper den blir varm fort slik at man kan få hivd i seg pølsene og gå hjem og drikke te. Men grillet har man! Jeg synes disse tingene er ganske sjarmerende, og slett ikke noe å skamme seg over. Det skulle bare mangle om vi ikke hadde evnen til å prise våren, vi som tilbringer mesteparten av året i mørke, pakket inn i lag på lag.

 

Store deler av helgen ble tilbragt i Birkelunden. Spesielt varmt var det ikke, men det var deilig å være ute og med en genser var det riktig så deilig. Noen fregner fikk jeg også! Enkelte andre hadde bestemt seg for at nok var nok, nå VAR det sommer. Jeg synes det nesten så vondt ut å se på enkelte, der de satt i singlet og korte skjørt med gåsehud og blåhvit hud. Tålamot, min vän, tålamot! Om et par uker er vi der.


Kommentarer:
Postet av: a jour

Deilig tid på året ja. Min favoritttid. Blir så utrolig optimistisk. Alt kan skje liksom (ja av de gode ting altså).

26.04.2005 @ 08:06
URL: http://asjur.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits