Når man vet hvor det gjør vondt

De som ikke zapper eller går for å gjøre noe fornuftig mens det er reklamepauser på tv, vil ha merket seg reklamen for den smertelindrende salven Zon. Filmen er av  "laget-på-begrenset-budsjett"-typen og består ganske enkelt av en dame som smører seg inn med den nevnte salven, iført steinvasket olabukse og en litt sånn sykehusaktig skjorte. Så langt, så vel, og vanligvis ville en slik reklame aldri være verdt et innlegg på en blogg. Men det er den, for sjelden har en skarve reklame vist seg å være en slik kilde til refleksjon og diskusjon.

Dette er en fantastisk reklame av følgende grunner:

1. Damen som smører seg har den svorskeste aksenten siden Benny Borg. Men er hun egentlig svensk eller er hun norsk? Dette medfører teorier og diskusjoner om dette er en samproduksjon med vårt naboland i øst. Med en herlig miks av våre to språk, skulle alle behov være dekket.

2. Følgende setning (merk, på svorsk): "Hvis du vet vart det gjør ondt, varfør behandle hele kroppen?" (med trykk og oppadstigende tonefall på hele). Herlig

3. En direkte konsekvens av punkt 2: Den løser en rekke problemer i helse-Norge. Min sambo, som er sykepleier, har igangsatt en kampanje blant sine kollegaer for å få bukt med grinete pasienter som maser om smertestillende i tide og utide (Merk: Et høyt antall av disse er narkomane på diverse narkoerstatninger, og bør følgelig ikke få i seg for mye morfin). I stedet for å proppe dem fulle av tabletter, kan de elegant ta frem tuben med zon og smøre dem der det gjør vondt!

4. At noe så enkelt kan være så irriterende morsomt.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits