Fint, men litt .... kjedelig?

Film: Havet innenfor
Hvor: Saga
Når: Søndag 20. mars

Alejandro Amenàbar skaper store forventninger hos meg. Og når Javier Bardem har hovedrollen blir de ikke akkurat mindre. Og for all del - dette er en god film, langt bedre enn de fleste jeg så i fjor.
Den er (løst?) basert på en sann historie om en mann - Ramòn Sampedro - som som ung ble lam fra halsen og ned etter en stupeulykke. Etter 28 år ubevegelig i en seng har han fått nok og vil dø. Men dette trenger han da hjelp til, siden han er ute av stand til å ta saken i egne hender (en nesten litt makaber måte å uttrykke det på, men så er filmen full av galgenhumor også.). En organisasjon som jobber for "en verdig død" tar saken, og sammen planlegger de i detalj hvordan dette skal foregå uten at noen av de involverte risikerer straff.
Det er klart at filmen tar opp viktige problemstillinger, og den evner å se saken fra flere sider. Den gir også et fint bilde av et spesielt samhold i familien til Ramòn, og hvordan de forholder seg til hans ønske. Rolletolkningene er gode og troverdige.
Likevel, og jeg skammer meg nesten over å si det, men jeg ble aldri helt engasjert. Jeg satt der og følte at jeg burde, men ... nei. Det er en stille film, nesten beskjeden, og den søker nok ikke å underholde men kanskje heller undervise? Det blir galt å si at jeg ikke likte den, for det gjorde jeg. Men jeg hadde nok håpet å få se et enda sterkere innlegg i eutanasidebatten.

Merknad til Oslo kinomatografer:
Tenk litt over hvilke filmer dere deler ut gratis godteri på. Ved inngangen til denne filmen fikk publikum utdelt pakker av en ny cookievariant. Vel og bra kanskje, men hele den første halvtimen av filmen, som jeg ovenfor har beskrevet som "stille", ble overdøvet av en intens og unison knitring og knasking. Det var så det gjallet i veggene. Hva med å holde av disse utdelingene til filmer som "Hitch", "Masken 2" eller "The Ring 2", der filmene er bråkete uansett? Bare et forslag.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits