Chickelacke, chickelacke (Eller ungdommen nå til dags)

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal tenke når jeg leser VGs sak om russegutta fra Bærum (selvsagt) som bruker 800 000 på russebuss. De må gjerne bruke pengene sine på hva de vil for meg, men for "ære og respekt"? Med fare for å virke som en gammel snerpe (og jeg det er faktisk ikke lenge siden jeg var russ) får jeg inderlig lyst til å ta dem for meg og fortelle dem at det faktisk ikke er verdt så astronomiske summer. Ikke misforstå. Jeg hadde en strålende russetid den gang da, den var både morsom og svært lønnsom. Selvsagt unner jeg alle avgangselever å feire avslutningen på 12 års skolegang med brask og bram, men dette kan man gjøre uten å bruke tre årslønner på det. Vi kjøpte og solgte en russebil med god fortjeneste og håvet dertil inn en pen sum på sponsorinntekter.

Jeg synes bare litt synd på Bærumsgjengen når jeg leser at de har planlagt russetiden helt siden ungdomsskolen. Jeg er redd de vil bli skuffet, med tanke på seks års forventninger som har bygget seg opp. Russetida er gøy og sosial og man kan tillate seg å være litt gærnere enn ellers og drikke litt mer og litt oftere enn ellers (i alle fall med tanke på at man kun er 18-19 år gammel.). "Det er snakk om den beste festen i livet", innbiller de seg. Hadde jeg trodd det da jeg var russ, ville jeg hatt et festmessig trasig liv å se fram til.

Men nå skal ikke jeg være gledesdreper og besserwisser. Jo forresten, det er nettopp det jeg skal.


Kommentarer:
Postet av: a jour

Nei, det er utrolig hvor mye penger enkelte har tilgang på - selv i ung alder. Klassesamfunnet er på full fart tilbake.Men de er jo veldig søte og små da, russen, når de sitter og holder på colaflasken sin dagen derpå. Ikke lett å bli voksen nei.

21.04.2005 @ 09:30
URL: http://asjur.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits