Mennesker jeg ikke vil vite noe om - del 1

I mange år har jeg hatt for vane å kjøpe Dagbladet på lørdager. Det er en passelig lett dessert etter å ha fordøyd Aftenposten ved frokostbordet. I lang tid har jeg imidlertid irritert meg over den klart nedadgående tendensen hva kvalitet angår, særlig på "flaggskipet" Magasinet. Sist lørdag lot jeg derfor bevisst være å kjøpe det for å fri hodet mitt for frustrasjoner over intetsigende artikler. Nå var det imidlertid slik at jeg tilbrakte dagen ved bassengkanten på Holmen fjordhotell, der tabloidene lå strødd utover til gjestenes bruk, og før jeg visste ordet av det satt jeg der og leste en artikkel om Ole Lukkøye. Ole Lukkøye! Vanligvis ville jeg tatt til fornuften fortere enn svint, men jeg ble faktisk litt "grepet" av historien. I dette portrettintervjuet forteller Ole om kjærlighetssorg, ensomhet og livet sitt generelt. I seg selv uinteressant - det som vakte min interesse var måten artikkelen var skrevet på. Jeg kan ikke se at dette er annet enn nok et eksempel på at enkelte mennesker bør beskyttes mot seg selv. Jeg vet ikke om Ole leste gjennom intervjuet før det gikk i trykken. Dersom han gjorde det synes jeg synd på ham, fordi det indikerer at han er like lite oppvakt som han framstilles. Dersom han ikke gjorde det, synes jeg også synd på ham, fordi dette går langt over grensen for ren utdriting. Og i begge tilfeller er det et kroneksempel på slett journalistikk.

Jeg undrer meg også over hva som fikk Dagbladet til å velge denne fyren som intervjuobjekt i utgangspunktet, for ikke å snakke om å gi ham hele forsiden på Magasinet. Med tanke på Dagbladets dalende opplag og masseoppsigelser er dette et svært underlig grep. Lukkøye har vel strengt tatt ingen nyhetsverdi, heller ingen kommersiell appell. Resten av Magasinet var forøvrig også en trist affære. Overfladiske artikler om uinteressante folk. Jeg bare nevner: Andrea Casiraghi.

Neste lørdag blir det bok.

Kommentarer:
Postet av: alliene

Magasinet har i sannhet tapt seg i rekordfart. Det begynte med den skrekkelige utroskapsreportasjen for et par-tre måneder siden... Merkelig greie.

31.05.2005 @ 10:39
URL: http://alliene.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits