Den gang da

Når jeg har vært hjemme i bygda og sitter på bussen tilbake til byen, hender at jeg blir fylt av en  tristhet. Eller kanskje er det melankoli. Noen ganger sitter det i i flere dager. Jeg vet innerst inne hva det kommer av. Etter å ha hatt noen dager i barndomshjemmets lune favn, blitt dullet med av mamma og pappa, lest de gamle pikebøkene og Asterix-bladene, møtt en og annen gammel klassekamerat på butikken og gått tur over jordene og bort til gården for å kose med hesten, og jeg må reise fra alt dette, fylles jeg av en lengsel etter noe som har vært og som jeg ikke får igjen annet enn gjennom iherdig mimring. Å reise fra dette er å reise til noe utrygt, skremmende og av og til ensomt. Jeg savner av og til å være liten.


Kommentarer:
Postet av: a jour

Det er lov vre liten.Fint skrevet.

15.08.2005 @ 10:39
URL: http://asjur.blogspot.com
Postet av: alliene

Skjnner hva du mener.

15.08.2005 @ 13:44
URL: http://alliene.blogspot.com
Postet av: Ellen

Mine barndoms somre var alltid fylt med sol, latter og langsom tid. Ferien varte evig, det var alltids noen venner hjemme man kunne dra p oppdagelsesturer med og blomsterenga var fylt med prestekrager og blklokker (hvor er disse n)? Jeg har truffet noen av disse igjen, og selv om vi finner tonen raskt, ligger flelsen av stjlne jordbr, teltturer og spkelseshistorier et millennium unna.

16.08.2005 @ 23:42
URL: http://www.ellendahl.com/
Postet av: Handbag

Ja, det er akkurat snn det er! Eller var...

18.08.2005 @ 10:02
Postet av: EarlGrey

Dette var skummelt.. Du beskriver akkurat det jeg selv fler nr jeg en alt for sjelden gang er "hjemme"! Bortsett fra at pikebkene er Hardy-guttene og Asterix er Fantomet ;o) Det var jeg som bodde p den grden forresten, men hesten er dessverre byttet ut med en grnn firehjulstrekker. Hper det er litt snn vre liten n ogs, alle har godt av en periode med komplett bekymringslshet.

18.08.2005 @ 10:59
Postet av: Elisabeth

... spise brdskive med brunost p et varmt kjkken med P2 surrende lavt p radioen og lyden av en familie andre steder i huset, mens du sitter med matteleksa og tegner sirlige streker under svarene, og det er en tid hvor svar er rette eller gale og uansett alltid har to streker under seg, og du drikker o'boy og ser ut av et mrkt vindu hvor alt du ser er dirringen fra vinduet og refleksjonen av livet ditt. Mmm slik var det vre ungdomsskolejente.

14.09.2005 @ 20:56
URL: http://whoisgeorge.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits