Kan vi si at norsk film går inn i aktiv sykemelding?

Jeg har i lang tid - år, faktisk, kviet meg for å se norske filmer. Likevel har jeg gang på gang tenkt at "skitt la gå, jeg gir denne en sjanse. Den har jo fått så gode kritikker." Og gang på gang har jeg strevd meg gjennom to timer i kinosalen der jeg nærmest har følt meg torturert av pinlige situasjoner, ansiktslandskaper, naturtro kroppslyder og ikke minst en dialog spekket med kunstpauser, banning, og ... vel, det er jo ingen som snakker slik, og vi er vel for helvete ikke på teater heller.

Nuvel. I går så jeg Pål Sletaunes Naboer, og grudde meg skikkelig. (Jeg er av dem som ikke syntes noe som helst om filmer som Budbringeren og Amatørene.)Men jammen ble jeg ikke bare positivt overrasket - jeg ble skikkelig skremt! Og etter filmen ble jeg litt glad også. "Det er håp", tenkte jeg. Endelig en norsk film der man tør å benytte seg av de gode, gamle grøssereffektene (mørke rom, trange ganger, drømmelogikk...) Og til tross for enkelte tendenser til å falle tilbake i den gode, trygge fjernsynsteaterdialogen, synes jeg at dette også fungerte bra. Kristoffer Joner er vel aldri egentlig dårlig, men han er jo seg selv lik. Nå var han veldig bra. Og det er gøy å se nye ansikter, som Julia Schacht som heldigvis ikke er korrumpert av Teaterhøyskolen. Til neste gang kan hun kanskje øve seg litt på kj-lyd (det høres unektelig litt merkelig ut når en forførerisk sexgudinne hvisler fram "sjenn her mellom beina mine..."), men alt i alt en interessant type.

Jeg kommer nok til å være skeptisk en god stund til, det er nok litt tidlig å friskmelde norsk film - men aktiv sykemelding, det skal de få.

Kommentarer:
Postet av: a jour

Synes i grunnen norsk film har utviklet seg i en positiv retning og er bedre enn sitt rykte. Tenker da særlig på filmer som Buddy, Uno øg hawaii. Når jeg tenker etter er det faktisk lenge siden jeg har blitt pinlig berørt når jeg så en norsk film.

18.04.2005 @ 11:00
URL: http://asjur.blogspot.com
Postet av: Handbag

Det er dette jeg også er glad for å konstatere.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits