Tikk, takk, det regner i dag...

Ute regner det. Ikke lett sommeryr, men harde, silende stråler. Når det regner slik tenker jeg alltid på en av de vakreste metaforene jeg vet om:

 

Himmelen har stillet sin harpe på skrå

mot jorden

 

Fra diktet Regn av Rolf Jacobsen.

 

Det ser ikke ut til at sommeren kommer med det første, men jeg synes egentlig ikke regnet er så ille. Når jeg går ute med de røde gummistøvlene mine og paraplyen jeg har "stjålet" på jobb er gjennomsiktig så jeg kan se skyene, er det ganske fint. Luktene blir intense, til og med gatene lukter godt.

 

I går så jeg det mest fantastiske lynet jeg noen gang har sett her hjemme i Norge. Vi hadde kjøkkenvinduet åpent mens vi lagde middag, og rommet ble med ett mye mørkere. Himmelen hadde et utrolig lys - selv om den var mørk var det som den skimret. Plutselig skar et lyn horisontalt over hustakene, som en gaffel med mange tenner. Jeg har ikke sett noe lignende siden en og annen tropestorm i Asia. Så kom tordenet.

 

Etterpå var luften ren og frisk.


Kommentarer:
Postet av: a jour

Fint.Her er et annet regndikt av salige Sigbjørn Obstfelder som også har noe av regnets magi i seg:RegnEn er en, og to er to-Vi hopper i vann, vi triller i sand.Zik zak, vi drypper på tag,tik tak, det regner i dag.Regn, regn, regn, regnøsende regn pøsende regn,regn, regn, regn, regndeilig å vådt,deilig å råt!En er en, og to er to-Vi hopper i vann, vi triller i sand.Zikk zak, vi drypper på tag,tik tak, det regner i dag.

13.06.2005 @ 15:12
URL: http://asjur.blogspot.com
Postet av: Handbag

Selvsagt. Det er jo der jeg har hentet overskriften min fra! Mitt favorittdikt av Obstfelder er forøvrig "Byen".

Postet av: alliene

Vakker metafor. Når det gjelder junivær foretrekker jeg dog sol.

13.06.2005 @ 20:37
URL: http://alliene.blogspot.com/
Postet av: a jour

Skjønte det ;)Himmelens harperører de tusen strenger, fyller det lyttende øre

14.06.2005 @ 11:10
URL: http://asjur.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits