Fredagsfirern 10.06.05

Tema: Film

 

1. Hva er ditt forhold til film? 

Det er nært! Samtidig er det delt. Jo flere filmer jeg ser, jo høyere krav stiller jeg, og jo oftere blir jeg skuffet. Jeg har innsett at det blir stadig lengre mellom hver gang jeg får den helt store opplevelsen, lar meg rive med, forføres, mores og skremmes. Likevel, jeg ser mye film og har etterhvert fått utvidet smaken min til å gjelde det meste mellom såkalte smale filmer til pompøse romantiske komedier.

 


2. Hvilken er den beste filmen du har sett - til nå?

For et spørsmål. Det er umulig å svare på. Men den beste filmen jeg har sett det siste året er uten tvil svenske Fyra nyanser i brunt. Go see!

 

3. Hvilken film blir den neste du skal se, og hvorfor akkurat den?

Vanskelig å si, ettersom dette gjerne er noe som skjer spontant.Oslo kinomatografer har ikke allverdens spennende sommerprogram, men jeg må nok se Mr. and Mrs. Smith. Om ikke annet regner jeg med en passe høy underholdningsfaktor. Sulle det vise seg å være feil, er det i alle fall noe pent å se på.

 


4. Finnes det en bok du skulle ønske ble filmatisert?

Det er jeg neimen ikke sikker på. Filmer basert på bøker - i alle fall bøker jeg har lest, har som regel vært skuffende siden jeg ikke alltid har klart å legge fra meg den "filmen" boka lagde inne i hodet mitt. Et godt eksempel på dette er for eksempel Siderhusreglene, og det til tross for at selveste John Irving skrev manuset og i tillegg brukte årevis på det.

 

Jeg har likevel en liten drøm om at det en gang skal lages en TV-serie basert på den fiktive serien Å tenke stort, som Jan Kjærstad skriver om - i detalj - i trilogien sin om Jonas Wergeland. Men all erfaring tilsier at verken NRK eller TV2 har evne, kapasitet eller kreativitet til å gjøre dette - eller mulighet å yte råmaterialet rettferdighet. Det er faktisk bedre å drømme om hva det kunne blitt enn om det skulle blitt laget en slik serie - i alle fall på bakgrunn av hva våre to kanaler har klart å lire av seg av TV-drama tidligere.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits