Just not that into him

I en episode av Sex og singelliv får jentene en åpenbaring da en mann forteller dem at de like gjerne kan slutte først som siste med å bruke masse tid på å lure på hva menn egentlig tenker om dem.

- Hvorfor ringer han ikke?
- Hva mente han egentlig da han sa han hadde det veldig travelt for tiden? Hvor travelt? Hva skal han?
- Opptatt i helgen? Med hva? Hvem?
- Hvis han ikke hadde hatt så mange møter/ting å gjøre/folk å møte/steder å dra, så hadde han selvsagt vært sammen med meg.

I SATC oppsummeres dette enkelt slik: He's just not that into you.
Hvis han ikke prioriterer å være sammen med deg, er han ikke interessert.

Der. Det har til og med blitt bok av det.

He's just not that into you

Jeg mener imidlertid at det rett og slett er litt urettferdig at det bare er oss jenter som blir oppfordret til å ta til oss denne lærdommen. Fra både egne og andres erfaringer har jeg opplevd at det ikke bare er vi som sitter ved telefonen og gnurer og lurer og som diskuterer i det vide og brede med venner om hvordan man skal tolke ditt og datt etter date (hvis vi i det hele tatt gjør det, da!). Dette gjelder i like stor grad menn.

Flere hendelser fra den siste tiden har vist at det kanskje ikke er slik at det er kvinner som nødvendigvis har så komplisert følelsesliv, men at menn innbiller seg at vi har det, og dermed kompliserer det enda mer.

Med fare for å virke kynisk (og det er jeg kanskje også), har jeg flere eksempler på at avsluttede "dateforhold" har resultert i henvendelser med spørsmål om hva som gikk galt. Såre mailer og telefoner med spørsmål som "hvorfor ble du så reservert?", "hvorfor svarte du ikke på den og den tekstmeldingen", osv.  Vel hadde man forsøkt å være skånsom og mild i formidlingen av at han nok ikke var mannen i ens liv, og at det derfor ville være noe underlig å skulle fortsette "forholdet" på samme måte som før, men klar og tydelig - ja.

Skulle noen som føler seg forsmådd, oversett eller ignorert av jenta de har datet/holder på å date, er svaret mest sannsynlig så enkelt som dette: Hun er faktisk ikke interessert.

Og med denne kloke læresetningen kan vi alle - både menn og kvinner - spare oss megen ydmykelse.
Kommentarer:
Postet av: alliene

Selv jeg, som har vrt "ute av markedet" i laaang tid, kjenner en instinktivt "ouch"-flelse der. Oh the humiliation! Dessverre tror jeg dette er en lrdom som sjelden eller aldri absorberes helt. Verken for menn eller kvinner.

10.02.2006 @ 21:23
URL: http://alliene.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits