Er det bare meg?

Sverige har nylig eksportert  Amy Diamond, hvis stemme i disse dager bombarderer oss i det øyeblikket vi skår på radio eller tv. "Å nei, nok en syngedame med hang til stemmeonani", tenkte jeg da jeg hørte landeplagen "What's in it for me" første gang. Stort var derfor sjokket da jeg zappet innom den nye (og forøvrig fryktelig dårlige) musikkanalen The Voice, og fikk se dama i full utfoldelse. For det var ingen dame - det var et barn! Og i tillegg et ganske lite et. Jeg ble faktisk temmelig satt ut da jeg så hvordan musikkvideoen forløp. For hva så jeg? Jo, her har noen etter beste evne forsøkt å forkle ei lita jente til en slags forførerisk, sexy, trutmunnet diva. Profesjonell bruk av kosmetikk og fjong kameraføring forhindrer likevel ikke at hun ser ut som hun har tatt for seg av mammas sminkepung og kledd seg ut som "pen dame".

Det er likevel ikke det jeg reagerer på. Både sangen og videoen er temmelig tydelige i sitt seksuelle uttrykk. At et barn er frontfigur blir derfor ikke bare feil, det blir opprørende. Hun kan umulig være over 12 år og er etter alt å dømme knapt i gang med puberteten. Måten hun ter seg på i videoen er tydelig regissert og etter gammel oppskrift; trutmunn, lokkende blikk, stønning og vrikk. Det kan kanskje funke med Britney og Christina, men de har i alle fall fullt utviklede bryster. Jeg lurer på om det bare er meg som reagerer på dette?

 

Jeg spør meg selv: Hvor er foreldrene til denne Amy Diamond?

Såh, det var ukas utblåsning.


Kommentarer:
Postet av: alliene

Er ikke bare deg som reagerer p seksualiseringen av smbarn. Jeg er inne i en periode med bleieavvenning, er jeg sjokkert over hva man kan f kjpt av underty til jenter helt ned i to-rsalderen. Skal det vre en bikinitopp? En Bh-lignende undertrye? Jeg har aldri hrt om pikebarnet du nevner, men det er nok en av de gode bieffektene av a) ikke ha tvb) ikke lytte til kommersielle radiokanaler

04.08.2005 @ 11:18
URL: http://alliene.blogspot.com
Postet av: Ferskna

helt enig med deg. sangen er fin nok den, hadde den bare blitt sunget av ei jente over 18 r.. syns det er helt utrolig, ogs fra sverige da.. sjokkert!

10.08.2005 @ 13:10
Postet av: Ferskna

helt enig med deg. sangen er fin nok den, hadde den bare blitt sunget av ei jente over 18 r.. syns det er helt utrolig, ogs fra sverige da.. sjokkert!

10.08.2005 @ 13:10

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits