Deli de luca

Det er slett ikke moro å være foruten kjøleskap, ei heller uten komfyr. Jeg tar meg selv i å tenke "I dag kan jeg lage curry til middag" og i det jeg har tenkt det, og allerede begynt å glede meg til deilig thaimat, slår realiteten ned i hodet på meg. Nei, jeg kan jo ikke lage det, jeg har jo ikke komfyr. Det eneste jeg har er vannkoker og det fins grenser for hvor mye rett i koppen man orker å ha i seg. I går etter jobb gikk jeg derfor resolutt inn på min "lokale" Deli de luca og kjøpte meg en takeaway nudelrett. Det har jeg aldri gjort før. For det første er slike ting uforholdsmessig dyrt, og sjelden smakfullt. Jeg er en gastronom og foretrekker å kokkelere selv. For det andre representerer det en livsstil jeg ikke vil assosieres med.

 

Og nå skjønner jeg enda bedre hvorfor. Deli de luca popper opp over hele Oslo, og sikkert også snart i resten av landets byer. De går inn for å se fristende og delikate ut, og litt "utenlandske", med en rekke varer den gjennomsnittlige nordmann før bare har hørt om eller kunnet kjøpe på taxfree. Som for eksempel Skittles, Oreos og Kettle Chips. I tillegg kan kjeder som Narvesen og 7-eleven gjerne få konkurranse for min del. MEN - Deli de luca er dessverre aller mest en glanset fasade. Under deli-looken er det dyrt og dårlig, i likhet med sine bransjefeller. Biffnudlene jeg kjøpte i går var langt mer fristende å se på enn pizzastykkene og paiene, noe som gav dem et definitivt fortrinn, men dessverre smakte de rett og slett ille. Hvordan er det mulig å bomme så med en så enkel rett? Jeg har kjøpt nudler fra en gatevogn i Bangkok som smakte himmelsk i fohold til dette.

 

Jeg spør meg også: Hva sier det om oss når vi ukritisk omfavner slike etablissementer? Slik jeg ser det oppfordres vi til å føre en livsstil der alt skal gå raskt og uvørent og vi lures til å tro at det er sunn mat vi kjøper. Slik virker det liksom ikke så ille. Kall meg gjerne gammeldags, men jeg har ikke noe til overs for denne måten å leve på.

Til Deli de lucas forsvar skal det sies at de ansatte er veldig hyggelige og høflige. Eller kanskje det også bare er fasade?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits