Vin gjør fin

Filmtittel: Sideways

Når: Søndag 27. februar

Hvor: Vika kino

 

Sideways er en film det er vanskelig å ikke like. Og den har også blitt mektig populær, med Oscarnominasjoner og festivaldeltakelser (selv om det vel har vært sterkere rolleprestasjoner enn Virginia Madsens). Det er ikke så ofte en såkalt "independent film" slår så an i sitt hjemland USA. Kanskje fordi den er koselig, småmorsom og i feelgoodsjangeren. Samtidig må den kunne sies å være en hyllest til en annen del av California enn det typiske Santa Monica Beach-bildet, med badedraktkledde blondiner som går på rulleskøyter på boardwalken. Her er det nemlig vinen og vindistriktene som står i fokus, og man blir tatt med på kjøretur til de små byene som ligger mellom vingårdene. (Litt hjemmekoselig for oss nordmenn også, med bynavn som "Solvang", der restaurantene heter sånt som "Andersen's")

 

Historien handler kort fortalt om de to vennene Miles og Jack som skal på en ukes tur i vindistriktene før Jack skal gifte seg. Miles er skilt og deppa og Jack er horny. Miles vil at turen skal handle om vin og kameratskap og for Jack er det først og fremst om å gjøre om å få seg noen damer før bryllupet. Det blir en interessant uke. De møter etter hvert venninnene Maya og Stephanie, og de finner tonen med hverandre på ulikt vis - Miles også, til tross for at han stort sett er sur og gretten. Og til tross for litt krøll går det faktisk ganske bra til slutt.

 

Man kan vel si at filmen handler om vennskap og kjærlighet, eller søken etter kjærligheten. Kanskje ikke en veldig viktig film - den faller nok i kategorien harmløs, men absolutt en fornøyelig opplevelse. Ikke minst fikk jeg veldig lyst på vin - det var som da jeg så Hallstrøms "Chocolat" og ikke hadde sjokolade. I Sideways blir man inspirert til å smake på nye viner - særlig Pinot Noir-viner, og jeg tar også gjerne en tur til Californias vindistrikter.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits